Een relatie vanuit vertrouwen

Je bent dol op je dier en je wil het allerbeste voor je maatje, maar soms zit je met je handen in het haar. Wat bedoelt ie nou? Waarom doet hij dit zo? Waarom doet hij niet wat ik van hem vraag? Dat kan het plezier met je dier aardig verstoren. Hoe krijg je dan die relatie vanuit vertrouwen?

Herken je dit?

 • Blaft je hond veel?
 • Is je dier schrikkerig of schuw?
 • Doet je paard niet wat je van hem vraagt?
 • Kun jij je dier bereiken?

Jij bent iemand die:

 • Het allerbeste uit je dier wil halen.
 • Het allerbeste uit jezelf wil halen.
 • Vragen hebt over je dier waar je antwoord op wil

cursus

Je wil leren wat jij kan doen in een lastige situatie met je dier:

 • Hoe je iets zegt tegen je dier zodat het je begrijpt
 • Je hoofd rustig maken
 • Je intuïtie openen
 • Wordt je bewust van je energieaimee in de krant
 • Hoe je dier vertrouwen in zichzelf krijgt
 • Hoe jullie interactie ongecompliceerder wordt
 • Om je dier zich nog veiliger bij je te laten voelen
 • Luisteren naar je dier zodat jij het beter begrijpt
 • Hoe je op een liefdevolle manier je grenzen kan stellen aan je dier
 • De wereld van de dieren en hun logica beter kennen

Je dier vertelt je genoeg in de vorm van zijn gedrag b.v. door luidruchtig te zijn, springerig, dominant of zich juist terug te trekken, door weerbarstig te zijn of om onverklaarbare redenen niet te willen eten of regelmatig over te geven. Zo geeft het signalen door en vertelt het je iets.

aimee in de krantHoe weet je nou wat je dier precies bedoelt? Door te luisteren naar het wezen van je dier leer je het beter begrijpen. Misschien doe je dit al, kijk je naar je dier en je weet wat het wil zeggen of nodig heeft. je denkt dat je alleen naar de lichaamstaal kijkt maar zonder dat je het je misschien bewust bent kijk je ook met je 'intuïtieve ogen'. Soms komt er plots een idee bij je op, en heb je niet eens in de gaten dat dit de gedachte van je dier is. Hier kun je meer van bewust worden en je intuitie doeltreffender gebruiken

Dieren staan nog heel dicht bij de bron van waaruit al het leven voortkomt, en kunnen jou ook weer met die bron in contact brengen. We gaan afdalen naar een plek in het centrum van de aarde waar de dieren zich veilig voelen en er een groot welkom is om ons te ontmoeten. Het is een plek waar al het leven vandaan komt. Deze plek kun je weer terugvinden in jezelf, diep onder in je buik. Het is de ervaring van niets hoeven en niets moeten. In die rust voelen dieren zich veilig om naar je toe te komen. Vanuit die bron in jezelf ben je van naturen verbonden met de dieren en al het leven om je heen.

Doordat je leert begrijpen wat het dier vertelt kun je dit overbrengen aan de eigenaars. Je leert te vertellen aan het dier wat de eigenaars graag tegen het dier willen zeggen. Je bent dus eigenlijk een tolk tussen mens en dier. Als dierentolk breng je mensen en dieren dichter bij elkaar. 

                                                                                                                                                                                                Hier kun je je aanmelden

Ontvangen en zenden

 
Wat hebben dieren van jou nodig om je te kunnen verstaan? Hoe praten dieren? Wat heb jij nodig om hen te kunnen verstaan? Dieren praten in beelden. Om een helder contact te krijgen is het nodig om je bewust te worden van de beelden die jij aan je dier laat zien. Je leert hoe je hun beelden kan ontvangen.


We zijn zo dol op dieren omdat ze ons zo veel geven, maar hoeveel ontvang je werkelijk?

Vaak zitten we vast in bepaalde gedragspatronen met dieren omdat we iets van ze nodig hebben wat we ergens anders niet hebben gekregen, b.v. onvoorwaardelijke liefde. Dat kan een grote claim leggen op jouw dier en jullie relatie beïnvloeden. De verhouding huisdier - eigena(a)r(es) is een onbedoelde machtsverhouding, omdat het dier van jou afhankelijk is voor zijn emotionele en eerste levensbehoeften zoals eten, drinken en een knuffel. Als jij b.v geen kattenluikje wil omdat je bang bent dat er buiten iets met het dier kan gebeuren als jij weg bent omdat daar b.v. een agressieve kat zit breng je deze gedachten en deze angst over op het dier. Het zal zelf ook bang worden voor die kat en zijn of haar onmacht gaan ervaren. Het kan jullie beiden helpen als je deze angst gaat loslaten en jullie iets anders kunnen ervaren. Je maakt dieren zelfverzekerder door ze te zien in hun kracht en kwetsbaarheid en hun eigen vermogen om situaties op te lossen. Wanneer je zelf op een emotionele manier van een dier afhankelijk bent voor liefde of erkenning, vertroebelt dit de communicatie en ontstaan er gedragspatronen. In deze cursus kun je voor jezelf ontdekken welke patronen jij hebt opgebouwd, hoe je ze kunt loslaten en welk effect dit heeft op je relatie met een dier. In deze cursus gaan we dan ook dieper in op jouw relatie met dieren. Hoeveel ruimte mag een dier hebben om dier te zijn? Mag een kat vogels en muizen vangen? Hoe kun je een relatie krijgen met een dier vanuit vertrouwen?

Lity pony 2Het communiceren met dieren versterkt ook je verbondenheid met je eigen dier en je gaat meer plezier met elkaar krijgen.

Communiceren met dieren is je dier(en) op een andere manier leren kennen. Je hebt een beeld van je dier hoe het is. Zo bekijk je en benader je het. Door opnieuw te leren luisteren leer je het op een andere manier kennen. Wellicht ontdek je dingen die je niet wist. Het is heel grappig en interessant om jezelf door de ogen van je dier te zien.

In de cursus leer je niet alleen beter in contact te komen met dieren maar ook met je eigen oergevoel, je instincten, de essentie van het leven.

Je werkt met het dier van een ander. De informatie die je doorkrijgt tijdens deze dagen kan door de eigenaar of eigenares geverifieerd worden zodat je de antwoorden van dieren beter gaat leren herkennen en meer vertrouwen krijgt in je eigen capaciteit.

Krachtdier

krachtdierJe gaat je krachtdier ontmoeten of de relatie met je krachtdier uitdiepen. Een krachtdier is een dier dat er in je leven 'in spirit' altijd voor je is en kan inspireren en helpen met het loslaten van spanningen en problemen. Het is een deel van jou dat meer inzicht en overzicht heeft.
Ieder krachtdier heeft iets heel specifieks wat het je kan leren. Zo leer je van de dolfijn iets over het gemak waarmee je in het leven kan staan, het konijn leert je hoe je met angsten om kan gaan, en de wolf heeft veel te vertellen over hoe je jouw informatie over kan brengen op anderen. .

Je krachtdier raakt je diepste en hoogste zelf. Het is een deel van je wezen, degene die je in essentie bent. De energie van een krachtdier laat je ervaren dat je groter bent dan je tot nog toe ervaren hebt.

Ik werk met de basistechnieken werken van intuïtieve ontwikkeling. Heb je deze basistechnieken nog niet ergens geleerd? Dan kun je nu de cursus Leven vanuit je intuitie downloaden. Deze cursus heeft een waarde van 105,- Je kunt hem nu downloaden voor 59,-!

 Wat?

De cursus is opgebouwd uit 5 dagen.

De eerste twee dagen zijn voor jezelf, nog zonder dier.

Je leert o.a.:

- Wat is de dierenaarde? Hoe voelt dat? Hoe ziet het er uit?

- Waar haal ik mijn eigen antwoorden vandaan?

- Je ontmoet je krachtdier.

- Je leert hoe je een boodschap overbrengt op je dier zodat het je begrijpt.

Daarna volgen er drie praktijkdagen. In de ochtend is er een verdere verdieping van je eigen persoonlijke ontwikkeling en in de middag ga je oefenen met het dier van een cursist. De cursist kan feedback geven zodat je weet wat je al geleerd hebt en wat je nog meer wil leren.

Wanneer?

Zondag 27 september 11.00 - 17.00

Zondag 11 oktober  11.00 - 17.00

Zondag 8, 15 en 29 november 11.00 -17.00

Waar?

Centrum De Hooiberg Nieuwe Steeg 20 Leersum

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn 450,-  incl. 21% BTW

Het is mogelijk om dit in termijnen te betalen.

                                                                                                                                                      Ja, ik wil de cursus Communiceren met dieren doen!

                                                                                                                                                                                          Ik meld me aan!

Referenties

"Er veranderde iets in mij, ik werd opener voor energie van dieren en de natuur……..doordat ik opener werd, werden de dieren dat ook"
- Saskia Gorissen | www.kleineheilerin.de -

"Mijn dieren zijn rustiger, aanhankelijker en tegelijk zelfstandiger. Ze zijn meer zichzelf, dat komt vooral omdat ik me anders gedraag."
- Loethe Olthuis -

"Het gaf vooral ruimte om dingen anders te zien en te ervaren, ontmoeten ipv moeten. Oordelen werden voordelen. Bij vragen of twijfel eerst even goed naar mezelf kijken en dan weer naar het dier, niet meteen naar het dier “wijzen”. En de absolute topper: Ja zeggen tegen een dier, niet ja-maar. Ik werk professioneel met mensen en pas het daar ook wel eens toe, het gaat over communicatie, weinig woorden en afstemmen op een ander kanaal"
- Karien Wymenga -

"Mijn katten lieten zich nooit zien, omdat ze heel bang waren voor mensen. Na een aantal healingen gebeurde het volgende: een rustige vriend die niet zo heel vaak langs kwam zat op een stoel. Mijn kat kwam aanlopen en ging op zijn schoot zitten! Het ultieme wonder. Ook lieten ze zich vaker zien aan andere mensen, weliswaar op een afstandje dat ze net niet geaaid konden worden, maar ze verstopten zich niet meer onder de dekens in ons bed."
- Anja van der Zwan -

"Mijn hele relatie met dieren is veranderd.Dier mogen en moeten ze gewoon blijven met al het natuurlijke gedrag dat daarbij hoort. Maar aan de andere kant is het me ook duidelijk geworden hoe verwant wij aan hen zijn, vooral in ons gevoelsleven. Hierdoor ben ik ook anders gaan omgaan met mijn eigen dieren: we hebben een gelijkwaardige relatie en genieten meer van elkaar (al blijf ik wel verantwoordelijk voor hun verzorging). Bovendien begrijp ik hun gedrag ook veel beter. Ik werk naast mijn baan regelmatig als dierentolk en houd ‘readings’, gesprekken met dieren: dan geef ik ze zo nodig ook een healing. Zonder de cursussen en opleiding bij Lity zou ik dit werk niet kunnen doen. Beide kenmerken zich door verdieping en degelijkheid. Ik ben er heel blij mee en dankbaar."
- Loethe Olthuis -

Wat ik zo ontzettend mooi aan je lessen vind is het respect voor mens en dier in het algemeen en cursist en les-dier bijzonder. Je leert ons te accepteren wat er is……. en dat is het hier en nu. Het startpunt is accepteren van de realiteit. Daar ben jij meesterlijk in, door ieder in diens waarde te laten terwijl je ze in een enorme spiegel laat kijken, en jij houdt de spiegel liefdevol vast. Nooit vanuit medelijden, altijd vanuit mededogen.
- Karien Wymenga -

Gratis introductiecursus

Wil je zelf je eigen dier helpen? Wil je weten hoe je problemen met je dier kunt voorkomen of oplossen?

In deze gratis mini cursus leer je hoe je met je dier om kan gaan als het bv. schrikkerig is, onrustig is of niet luistert door je meer bewust te worden van je energie. 

Energiereading en -healing

Jij bent uniek!

Maar waar ben je dan uniek in? En hoe kun je gaan voelen wie jouw unieke zelf is? Waarom kom je die obstakels in je leven tegen? Je wil méér uit je leven halen!

 

Nieuwsbrief

Wil je af en toe een tip ontvangen voor je persoonlijke ontwikkeling of over je omgang met dieren?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte!