Leren omgaan met fysieke pijn; in gesprek met mijn lichaam

 

Ten eerste wil ik zeker stellen dat het altijd raadzaam is om bij fysieke pijn een huisarts, orthomoleculair arts, mesoloog, acupuncturist e.d. te raadplegen.

Daarnaast kun je er zelf ook iets aan doen. Fysieke pijn ziet er in mijn waarneming uit als een energie die vast is gaan zitten in het lichaam of, in een later stadium, is gaan verharden in het lichaam. Het beweegt niet meer. Zelf heb ik het meeste last van stramme spieren. Het voelt als een beetje spierpijn. Daar wil ik beter mee leren omgaan. Ik ben al bij een mesoloog die mij daar goed mee helpt. Daarnaast kan ik zelf ook iets doen heb ik gemerkt.

Er is mij ooit geleerd dat het goed is om naar je pijn toe te ademen, er door heen te ademen zodat de energie weer in beweging kan komen en door kan stromen en je de blokkade los kan laten. Als ik dat bij mezelf doe merk ik dat de pijn eerst erger wordt, omdat ik er met mijn aandacht naar toe ga, en daarna wel steeds meer af neemt. Maar hoe leuk is dat?

Schrijf reactie (0 Reacties)

Waarom ben ik ooit Intuïtieve Ontwikkeling gaan doen?

Vaak wordt mij de vraag gesteld hoe ik er toe gekomen ben om ooit Cursussen Intuïtieve Ontwikkeling te gaan doen. Daarvoor gaan we terug naar de periode dat ik 19-23 jaar was. Toen ik 19 jaar was is mijn vader overleden. Dat was een grote schok voor mij. Ik kon het niet echt verwerken. Ik was zo boos op de wereld en wilde de wereld veranderen. Ik werd actief in de vrouwenbeweging; deed fanatiek mee aan demonstraties en politieke acties op straat. De sfeer werd steeds harder en grimmiger en op een gegeven moment voelde ik mij er niet meer thuis.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Zen met een koe

Natuurlijk heb je vaak koeien in de wei zien lopen. Maar heb je er weleens bij stil gestaan? Hallo tegen ze gezegd? De tijd genomen voor ze genomen? Gewoon 3 minuutjes maar.

Kijk eens naar de video en voel wat het contact met deze koe met jou doet. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Ik zou het leuk vinden als je hier onder een reactie achter laat.

Schrijf reactie (3 Reacties)

Het Leven van Lisa - haar eerste consult

lisa noaLisa is alleenstaande moeder van dochter Noa die 8 jaar is. Lisa werkt als onderwijzeres op een basisschool waar ze het erg naar haar zin heeft. 

Alle personen in dit verhaal zijn fictief. De ervaringen in mijn praktijk zijn waar gebeurd.

Toen Lisa voor het eerst in mijn praktijk kwam had ze een burn-out. Ze was net gescheiden en de opvoeding van haar dochter Noa die toen 5 jaar was, viel haar zwaar. Ze wilde niet dat Noa door de scheiding iets tekort kwam. Dus gaf ze haar aandacht  en zorg voor twee. De basisschool waar Lisa onderwijzeres is, denkt na over onderwijsvernieuwing waardoor er na schooltijd vergaderingen zijn en ze thuis ook nog bezig is om nieuwe projecten uit te werken. Helaas heeft deze duizendpoot slechts twee armen en twee benen. Ze was vergeten wat ze zelf nodig had en was al een jaar heel erg moe. Ze kreeg het voor haar zelf niet meer op een rijtje. In een reading maak ik contact met het wezen van een persoon en de persoonlijkheid. Het wezen zie ik als een zon boven het hoofd. Het is dat deel van jou dat jou uniek maakt. Als je je verveelt en je zit een beetje te staren is je wezen een stukje verder weg, het is af-wezig. Als je iets met je volledige aandacht doet en je voelt je geïnspireerd, is je wezen er helemaal bij; het is aan-wezig.

Schrijf reactie (0 Reacties)