Kinderen willen hun eigen antwoorden vinden

In mijn praktijk aura reading en healing voor mens en dier hebben cliënten vaak ook een vraag over hun kind(eren).

Ze gunnen hun kinderen leuke vriendjes, dat ze mee kunnen komen op school, en dat ze hun talenten ontwikkelen. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Ouders kunnen het gevoel hebben dat er meer in hun kind zit dat er niet uit komt. Of zien dat het zich onzeker voelt. Of dat het zich niet goed kan concentreren.

Ouders zijn zich bewust van de tekortkomingen die ze zelf hebben ervaren en willen het anders doen bij hun eigen kinderen. Maar hoe?

De kinderen van nu vragen niet aan ons ‘hoe het moet’

                          Ze vragen aan ons hoe ze hun eigen antwoord kunnen vinden                            

hp foto kinderen in de klas met tekening

Als alleenstaande moeder van twee kleine, heerlijk eigenwijze kinderen vond ik het soms moeilijk om een plan te bedenken dat we alle drie leuk zouden vinden. Ik wist al wat ze er tegenin zouden brengen. Dus legde ik het aan hun voor. Dat ik graag iets met ze wilde gaan doen en welke twijfels ik had. Dan kwamen ze altijd met goede oplossingen. Omdat ik ze betrok bij het maken van het plan was het van ons alle drie geworden. Zij leerden mij hoeveel ze zelf al wisten en hoe goed ze konden mee denken. Ik leerde van hun dat we samen verder komen als ik ze vragen stel.'Wat vind jij er van? 'Hoe stel je je dat voor? Hoe zouden we dat kunnen doen? Ik luisterde naar ze en sprak mijn waardering uit hoe goed ze dat bedacht hadden.    Ik bleef de moeder en de structuur aangeven.

Om kinderen van 6-9 jaar te begeleiden in het vinden van hun eigen antwoorden heb ik het project Hocus Pocus ontwikkeld

hp foto lity in de klas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het project Hocus Pocus leert je kind omgaan met de alledaagse spanningen. Het leert om deze spanningen los te laten en zijn hoofd leeg te maken. We werken met visualisatie, oefeningen en knutselen. Zo kan het zijn eigen oplossingen vinden, zelfvertrouwen krijgen en zich beter concentreren.

Hoe dit gaat beschrijf ik in mijn kinderboek Lisa droomt. Het boek gaat over een droom van een meisje Lisa waar ze in een kring met dieren zit. De dieren kunnen praten…en luisteren… Ze helpen Lisa bij het oplossen van haar problemen. Misschien zijn er ook wel dieren in de fantasie van jouw kind die het verder kan helpen?

Het voorlezen en de visualisaties worden ondersteund door Constance Kerkhoff met de prachtige klanken van de Afrikaanse harp: de N’goni

20181009 083406

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We beginnen weer met een nieuwe cursus Hocus Pocus  op woensdagmiddagen 23 en 30 januari, en  6, 13 en 20 februari van 14.00 – 16.00

Gebouw ‘De Toekomst’ Voermanstraat 2 Gorinchem

Kosten 55,-

Voor informatie en aanmelding kun je bellen naar Lity 06-36001002

Schrijf reactie (0 Reacties)

Vrijheid! Hoe ga jij er mee om?

Vorige week ben ik met mijn dochter Myrthe naar de film Mama Mia 2 geweest. Wat een heerlijke film. Het gevoel van vrijheid raakte mij en opende mij.

Gisteren gaf ik een reading aan een client met als thema vrijheid. Zoals altijd ging ik na de reading even zitten om mezelf af te vragen wat het thema van de reading met mij heeft gedaan. Waar heeft het mij geraakt? Ik voelde dat er knellende banden bij mijn bovenrug zaten en gaf ze de ruimte om  los te laten. Heerlijk! Ruimte!

Daarna kwam de realisatie dat ik me altijd ingehouden heb om mijn vrijheid aan anderen te laten zien. Daar had ik vanochtend een interessant gesprek over met een vriendin. 

Ben ik een zweefteef omdat ik me vrij voel? Ben ik een zweefteef omdat ik vrolijke kleuren draag? Ben ik een zweefteef als ik mensen hartelijk begroet en lach om en met het leven?  Sta ik wel met twee voeten op de grond staan als ik het leven kan toelachen? 

Ik wil mensen niet afschrikken. Ik wil het allerliefste contact met mensen. Dus heb ik mijn gevoel van vrijheid altijd ingehouden. Mezelf kleiner gemaakt. Ik wil ze niet in verlegenheid brengen.

Maar Vrijheid roept mij: Lity ik ben hier! Ik ben er altijd geweest. Wil je mij voelen? Mag ik in jou léven? En ik antwoord: ja natuurlijk prachtige Vrijheid. Mijn leven betekent zo veel meer voor mij met jou er bij!

Maar hoe ga ik dat dan doen met de reacties van anderen? Kan ik mijn onderbroeken buiten aan de waslijn hangen als mijn buren daar van schrikken? Kan ik topless aan het strand liggen als er ook vrouwen in bikini liggen? Ik voel de reacties. De ongemakkelijkheid. 

Als ik mijn vrijheid in mijn hart voel, grinnik ik om de buren die zich storen aan mijn onderbroeken en blijf ze vrolijk gedag zeggen. Dan grinnik ik om de mensen die mij zweefteef noemen. Als ik de vrijheid in mijn hart voel kan ik anderen laten zijn in hun reacties en mezelf blijven.

Ja, ik voel me vrij en lach het leven toe. Ook als ik boos ben en ook als ik verdrietig ben.

Want vrij zijn betekent dat ik alles mag zijn die ik ben en jij ook!

Dat leren we van de kinderen en de dieren. En dat geef ik je mee in mijn consulten.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Dolfijnen vertellen over chaos

Vind jij loslaten ook zo spannend? En vrees je de chaos die loslaten teweeg kan brengen?

Luister naar het verhaal van Margo en wat de dolfijnen haar vertelden.

Margo kan zich moeilijk ontspannen en kwam voor een consult met de vraag of ik haar wilde helpen met de spanningen die vast zaten in haar lichaam. Ze voelde met name steken in haar scheenbeen.

Ik stelde voor om een Healingmassage Dolphin Touch te doen. Toen ze zich op de tafel genesteld had onder een warm dekbed legde ik mijn handen op de spanningsplek van haar scheenbeen, en vroeg aan de dolfijnen om er contact mee te maken. In gedachten praatte ik tegen haar onderbewustzijn. Ik vroeg aan haar om de dolfijnen toe te laten in de healing en de spanning los te laten.

Haar onderbewustzijn liet mij zien dat ze bang was om los te laten want in haar beleving betekent loslaten dat er chaos ontstaat.

Ik vroeg aan de dolfijnen of ze daar een antwoord op hadden. Ze lachten vol mededogen en zeiden dat datgene wat wij 'chaos' noemen slechts 1 puzzelstukje is van de hele puzzel die wij werkelijk zijn. Tijdens onze dagelijkse beslommeringen kunnen wij niet altijd het Grote plaatje zien waar wij in bewegen en waar wij naar toe bewegen. Als we het beeld van de hele puzzel zouden zien, zoals de dolfijnen dat bij ons kunnen, is er geen chaos meer. Dan past alles perfect in elkaar.

Misschien herken je dat wel als je terug kijkt naar een moment uit je verleden waar je je druk maakte om iets wat zich uiteindelijk heel goed heeft opgelost. 

Toen ik Margo vertelde dat haar angst slechts 1 puzzelstukje was, en dat zij zelf meer was dan dat ene stukje, luchtte haar dit enorm op. Haar hoofd had overuren gedraaid om aan dat ene puzzelstukje de hele puzzel te kunnen ontleden. Door dit inzicht ging ze haar denken loslaten. Ze ging terug naar 'Zijn' . Ze gaf aan dat dit voor haar betekende dat ze weer in haar centrum zat waar niets hoeft en niets moet en waar vertrouwen is.ongeacht hoe het leven voor haar uit pakt.

Het werd stiller in haar.

Zo konden de dolfijnen met hun heldere healingenergie diepere lagen in haar bereiken. 

Deze healingmassage heeft Margo geholpen om beter te kunnen slapen en de steken zijn langzaamaan minder geworden. Ze komt nog terug voor een paar massages zodat de pijn op kan gaan lossen.

Ook jij kunt aan dolfijnen in de kosmos vragen of ze je willen helpen. Vaak werkt dat het beste voordat je gaat slapen omdat je jouw denken dan vanzelf uit zet. Let dan eens op hoe je 's morgens wakker wordt. Blijf nog even doezelen en ben niet verbaasd als je dan, of iets later onder de douche, opeens een helder idee of inzicht krijgt.

Ben je nieuwsgierig geworden wat een Healingmassage Dolphin Touch is? In de video krijg je er een duidelijker beeld van.

 

Schrijf reactie (1 Reacties)

Leren omgaan met fysieke pijn; in gesprek met mijn lichaam

 

Ten eerste wil ik zeker stellen dat het altijd raadzaam is om bij fysieke pijn een huisarts, orthomoleculair arts, mesoloog, acupuncturist e.d. te raadplegen.

Daarnaast kun je er zelf ook iets aan doen. Fysieke pijn ziet er in mijn waarneming uit als een energie die vast is gaan zitten in het lichaam of, in een later stadium, is gaan verharden in het lichaam. Het beweegt niet meer. Zelf heb ik het meeste last van stramme spieren. Het voelt als een beetje spierpijn. Daar wil ik beter mee leren omgaan. Ik ben al bij een mesoloog die mij daar goed mee helpt. Daarnaast kan ik zelf ook iets doen heb ik gemerkt.

Er is mij ooit geleerd dat het goed is om naar je pijn toe te ademen, er door heen te ademen zodat de energie weer in beweging kan komen en door kan stromen en je de blokkade los kan laten. Als ik dat bij mezelf doe merk ik dat de pijn eerst erger wordt, omdat ik er met mijn aandacht naar toe ga, en daarna wel steeds meer af neemt. Maar hoe leuk is dat?

Schrijf reactie (0 Reacties)

Waarom ben ik ooit Intuïtieve Ontwikkeling gaan doen?

Vaak wordt mij de vraag gesteld hoe ik er toe gekomen ben om ooit Cursussen Intuïtieve Ontwikkeling te gaan doen. Daarvoor gaan we terug naar de periode dat ik 19-23 jaar was. Toen ik 19 jaar was is mijn vader overleden. Dat was een grote schok voor mij. Ik kon het niet echt verwerken. Ik was zo boos op de wereld en wilde de wereld veranderen. Ik werd actief in de vrouwenbeweging; deed fanatiek mee aan demonstraties en politieke acties op straat. De sfeer werd steeds harder en grimmiger en op een gegeven moment voelde ik mij er niet meer thuis.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Zen met een koe

Natuurlijk heb je vaak koeien in de wei zien lopen. Maar heb je er weleens bij stil gestaan? Hallo tegen ze gezegd? De tijd voor ze genomen? Gewoon 3 minuutjes maar.

Kijk eens naar de video en voel wat het contact met deze koe met jou doet. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Ik zou het leuk vinden als je hier onder een reactie achter laat.

Schrijf reactie (3 Reacties)

Het Leven van Lisa - haar eerste consult

lisa noaLisa is alleenstaande moeder van dochter Noa die 8 jaar is. Lisa werkt als onderwijzeres op een basisschool waar ze het erg naar haar zin heeft. 

Alle personen in dit verhaal zijn fictief. De ervaringen in mijn praktijk zijn waar gebeurd.

Toen Lisa voor het eerst in mijn praktijk kwam had ze een burn-out. Ze was net gescheiden en de opvoeding van haar dochter Noa die toen 5 jaar was, viel haar zwaar. Ze wilde niet dat Noa door de scheiding iets tekort kwam. Dus gaf ze haar aandacht  en zorg voor twee. De basisschool waar Lisa onderwijzeres is, denkt na over onderwijsvernieuwing waardoor er na schooltijd vergaderingen zijn en ze thuis ook nog bezig is om nieuwe projecten uit te werken. Helaas heeft deze duizendpoot slechts twee armen en twee benen. Ze was vergeten wat ze zelf nodig had en was al een jaar heel erg moe. Ze kreeg het voor haar zelf niet meer op een rijtje. In een reading maak ik contact met het wezen van een persoon en de persoonlijkheid. Het wezen zie ik als een zon boven het hoofd. Het is dat deel van jou dat jou uniek maakt. Als je je verveelt en je zit een beetje te staren is je wezen een stukje verder weg, het is af-wezig. Als je iets met je volledige aandacht doet en je voelt je geïnspireerd, is je wezen er helemaal bij; het is aan-wezig.

Schrijf reactie (0 Reacties)