Het Leven van Lisa - haar eerste consult

lisa noaLisa is alleenstaande moeder van dochter Noa die 8 jaar is. Lisa werkt als onderwijzeres op een basisschool waar ze het erg naar haar zin heeft. 

Alle personen in dit verhaal zijn fictief. De ervaringen in mijn praktijk zijn waar gebeurd.

Toen Lisa voor het eerst in mijn praktijk kwam had ze een burn-out. Ze was net gescheiden en de opvoeding van haar dochter Noa die toen 5 jaar was, viel haar zwaar. Ze wilde niet dat Noa door de scheiding iets tekort kwam. Dus gaf ze haar aandacht  en zorg voor twee. De basisschool waar Lisa onderwijzeres is, denkt na over onderwijsvernieuwing waardoor er na schooltijd vergaderingen zijn en ze thuis ook nog bezig is om nieuwe projecten uit te werken. Helaas heeft deze duizendpoot slechts twee armen en twee benen. Ze was vergeten wat ze zelf nodig had en was al een jaar heel erg moe. Ze kreeg het voor haar zelf niet meer op een rijtje. In een reading maak ik contact met het wezen van een persoon en de persoonlijkheid. Het wezen zie ik als een zon boven het hoofd. Het is dat deel van jou dat jou uniek maakt. Als je je verveelt en je zit een beetje te staren is je wezen een stukje verder weg, het is af-wezig. Als je iets met je volledige aandacht doet en je voelt je geïnspireerd, is je wezen er helemaal bij; het is aan-wezig.

In de reading stelde ik de vraag aan het wezen van Lisa hoe ze aan deze burn-out was gekomen. Ik kreeg als antwoord beelden dat Lisa ver over haar grenzen was gegaan door haar zorg voor Noa en  haar werk. Ze was vergeten dat ze zelf ook iets nodig had. Ook liet haar wezen mij zien dat ze vroeger veel zorg heeft gehad voor haar moeder die Lisa vertelde over haar ongelukkige kortstondige relaties met mannen en andere problemen. Het kind dat Lisa toen was wilde een moeder die haar veiligheid kon geven. Lisa dacht onbewust: ˜Als ik mama help wordt ze beter en dan kan ze mij de aandacht geven die ik nodig heb." Op deze manier heeft ze al vroeg geleerd om zichzelf weg te cijferen en als alleenstaande moeder viel ze terug in dat oude patroon van anderen goed begrijpen en ze geven wat ze nodig hebben. Die spanning werd haar te veel.

In de healing die ik haar gaf, is ze begonnen het oude patroon van altijd klaar te staan voor haar moeder,  los te laten.

Verder keken we samen hoe Lisa zich meer bewust kon gaan worden van haar grenzen.

Ten slotte zag ik dat er  nog veel spanning in haar hoofd zat, ze draaide in kringetjes rond met haar gedachten. Ik stelde haar voor om terug te komen voor een healingmassage.