Kinderen willen hun eigen antwoorden vinden

In mijn praktijk aura reading en healing voor mens en dier hebben cliënten vaak ook een vraag over hun kind(eren).

Ze gunnen hun kinderen leuke vriendjes, dat ze mee kunnen komen op school, en dat ze hun talenten ontwikkelen. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Ouders kunnen het gevoel hebben dat er meer in hun kind zit dat er niet uit komt. Of zien dat het zich onzeker voelt. Of dat het zich niet goed kan concentreren.

Ouders zijn zich bewust van de tekortkomingen die ze zelf hebben ervaren en willen het anders doen bij hun eigen kinderen. Maar hoe?

De kinderen van nu vragen niet aan ons ‘hoe het moet’

                          Ze vragen aan ons hoe ze hun eigen antwoord kunnen vinden                            

hp foto kinderen in de klas met tekening

Als alleenstaande moeder van twee kleine, heerlijk eigenwijze kinderen vond ik het soms moeilijk om een plan te bedenken dat we alle drie leuk zouden vinden. Ik wist al wat ze er tegenin zouden brengen. Dus legde ik het aan hun voor. Dat ik graag iets met ze wilde gaan doen en welke twijfels ik had. Dan kwamen ze altijd met goede oplossingen. Omdat ik ze betrok bij het maken van het plan was het van ons alle drie geworden. Zij leerden mij hoeveel ze zelf al wisten en hoe goed ze konden mee denken. Ik leerde van hun dat we samen verder komen als ik ze vragen stel.'Wat vind jij er van? 'Hoe stel je je dat voor? Hoe zouden we dat kunnen doen? Ik luisterde naar ze en sprak mijn waardering uit hoe goed ze dat bedacht hadden.    Ik bleef de moeder en de structuur aangeven.

Om kinderen van 6-9 jaar te begeleiden in het vinden van hun eigen antwoorden heb ik het project Hocus Pocus ontwikkeld

hp foto lity in de klas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het project Hocus Pocus leert je kind omgaan met de alledaagse spanningen. Het leert om deze spanningen los te laten en zijn hoofd leeg te maken. We werken met visualisatie, oefeningen en knutselen. Zo kan het zijn eigen oplossingen vinden, zelfvertrouwen krijgen en zich beter concentreren.

Hoe dit gaat beschrijf ik in mijn kinderboek Lisa droomt. Het boek gaat over een droom van een meisje Lisa waar ze in een kring met dieren zit. De dieren kunnen praten…en luisteren… Ze helpen Lisa bij het oplossen van haar problemen. Misschien zijn er ook wel dieren in de fantasie van jouw kind die het verder kan helpen?

Het voorlezen en de visualisaties worden ondersteund door Constance Kerkhoff met de prachtige klanken van de Afrikaanse harp: de N’goni

20181009 083406

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We beginnen weer met een nieuwe cursus Hocus Pocus  op woensdagmiddagen 23 en 30 januari, en  6, 13 en 20 februari van 14.00 – 16.00

Gebouw ‘De Toekomst’ Voermanstraat 2 Gorinchem

Kosten 55,-

Voor informatie en aanmelding kun je bellen naar Lity 06-36001002