Kun jij de stilte vinden in het hart van de orkaan?

12 augustus 2020

Kun jij je een periode in je leven herinneren waarin er maatschappelijk zo veel onrust was? Die zoveel mensen tegelijk raakt? Zoveel onzekerheden?

Waar mensen wereldwijd de autoriteit van de overheid in twijfel gingen trekken?

Op wie kun je nog bouwen? Waar haal je de ‘echte’ informatie vandaan? Hoe is het om te leven in onzekerheid?

Zo kan een mondiale maatschappelijke crisis je eigen grondvesten raken, je eigen gevoel.

Zo’n heel klein virusje dat in staat is om de wereld op zijn kop te zetten.

Ik vind het mooi.

Ik vind het heel bijzonder wat er in beweging gezet wordt.

Ik zit in het hart van de orkaan en daar is het stil

Waar zit jij?

Waar zit jij in deze orkaan? Blaast de harde wind in je gezicht? Vliegen de onzekerheden je om de oren? Vraag je je weleens af waar dit allemaal goed voor is? Zou je die stilte in het midden van de orkaan ook wel willen voelen? Luister dan naar de hartmeditatie die ik voor je heb opgenomen. Je vindt hem onderaan dit blog.

Hoewel mijn agenda gevuld blijft met afspraken is dit toch ook voor mij een periode van ‘ik weet het vandaag, voor de dag van morgen kan ik het nog niet weten’. Het mooie daar van is dat het mij helpt herinneren aan het leven van nu. Ik merk dat als ik onzeker word of ga twijfelen het meestal iets is dat zich in de toekomst af zou kunnen gaan spelen. Als ik dan met mijn aandacht terug ga naar vandaag vind ik het veel gemakkelijker om te voelen wat mij vandaag roept. Om te weten en te gaan doen wat vandaag voor mij mogelijk is.

Eigenlijk vind ik het ook wel rustig om in een periode te leven van ‘het niet weten’. Gewoon niet te zoeken naar antwoorden op onmogelijke vragen als ‘Wat ga ik doen als er vaccinaties komen? ‘Wat ga ik doen als vaccinaties verplicht worden?’ ‘Ga ik mijn dochter ook knuffelen als ze naar een feest met haar vrienden is geweest?’ ‘Wie kan ik wel en wie niet knuffelen?’ Alle vragen die bij mij opkomen breng ik terug naar het nu. Speelt deze vraag vandaag? En ik luister naar mijn wezen en mijn lichaam wat zij mij er over zeggen. Welk gevoel of beeld komt er dan bij me op? Krijg ik een woord, een zin in mijn hoofd? Of springt er opeens een liedje in me op?

Met zoveel tegenstrijdigheid tussen wetenschappers kan ik alleen mijn weg vinden door de informatie te lezen en daarna te voelen in mijn lichaam en te luisteren naar mijn wezen, mijn zon.

De knuffel of omhelzing voel ik zo veel bewuster nu het er minder zijn geworden. De anderhalve meter afstand (of zoiets) geeft mij ruimte om mezelf nog beter te voelen, om respect naar anderen te tonen. Het geeft mij de ruimte om nog dieper bij mezelf te kunnen om mijn eigen waarheid te vinden.

De grote gift van alle ontwikkelingen die zich in de gezondheid en de politiek afspelen brengen mij terug naar mezelf, mijn eigen antwoorden.

Zou je willen weten wat waar is voor jou en wat niet waar is? Hoe is het voor jou om je eigen antwoorden te vinden in een wereld die telkens aan het veranderen is? Zou je willen weten hoe je dat doet?

Hoe heb ik geleerd om mijn eigen antwoorden te vinden?

In 1982 heb ik de basistechnieken van intuïtieve ontwikkeling gevolgd. Er ging een wereld voor mij open. Mijn wezen voorstellen als een zon in al haar licht en warmte en me daar mee opvullen. In dit zonne-wezen zit de wijsheid van de ziel. Het was lang geleden dat ik zo’n groot geluk had ervaren. Mijn zon maakte mij helder. Ik leerde dat ik vragen kon stellen aan mijn zon en dat ik antwoorden kreeg. Adembenemend!

De andere oefeningen gaven mij handvaten hoe ik met mijn problemen om kon gaan, hoe ik in mijn leven kon navigeren. Ik had het gevoel dat ik een handleiding kreeg voor het Leven. En nu, zoveel jaren later, zijn ze een tweede natuur geworden. Het zijn geen technieken meer waar ik over na moet denken. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik deze tools ooit gekregen heb in mijn leven.

Ik heb er voor jou een online training van gemaakt zodat jij ook je energie schoon kan maken en je eigen antwoorden kan vinden. Je kunt het op een moment doen dat jou uitkomt, op een plek die jou bevalt. En je kunt er net zo lang of zo kort over doen als jij wil.

Ik bied hem aan voor de kortingsprijs van 59,-.

Let op: Per 1 september wordt deze cursus 105,-.

Ik wil graag meer weten over de digitale cursus Leven vanuit je intuïtie

Deze cursus is al door velen gevolgd en ik heb er zo veel fijne reacties op gehad. Met name hoor ik van mensen dat ze in de cursus een basis hebben gevonden voor hun intuïtieve ontwikkeling en beter uit de voeten kunnen met de uitdagingen van het leven.

Vraag het je kind eens (gratis)

Jij kunt als ouder je kinderen leren om zelf hun verbeeldingskracht te gebruiken. Hoe stel je de goede vragen? En welke andere manieren van contact maken passen bij jouw kind?

Help zelf je kind om zijn verhaal aan jou te kunnen vertellen.

Energiereading en -healing

Jij bent uniek!

Maar waar ben je dan uniek in? En hoe kun je gaan voelen wie jouw unieke zelf is? Waarom kom je die obstakels in je leven tegen? Je wil méér uit je leven halen!

Cursussen

Wil je zelf aan de slag? Leren hoe je beter met je energie om kan gaan? Wil je begeleiding bij het opvoeden van je kind?

Nieuwsbrief

Wil je af en toe een tip ontvangen voor je persoonlijke ontwikkeling of over je omgang met dieren?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte!