header troostnabestaandenAls een dierbare is overleden gebeurt er veel met je. Niet alleen is er veel te doen met het regelen van de uitvaart en de financiële en administratieve afwikkeling. Er is ook een emotioneel proces wat overweldigend kan voelen en waar pas na de uitvaart meer ruimte voor komt.

Ik zie de mens als een wezen die woont in een lichaam. Dit wezen maakt iemand tot een uniek persoon, met een unieke combinatie van kwaliteiten. Met het overlijden sterft het lichaam, en het wezen 'verhuist' naar een plek in de kosmos. Het is zich daar nog steeds bewust van zichzelf en van zijn dierbaren die het heeft achter gelaten. Een wezen luistert nog steeds naar de naam die het had toen het nog in zijn lichaam woonde. Als je je dierbare dus aanspreekt met hun naam, wordt dat zeker gevoeld in de andere wereld.

troost tekst3

In mijn contact met overledenen kan ik zien dat ze niet helemaal weg zijn. Misschien heb je dat zelf ook weleens ervaren op een belangrijk moment zoals bv je trouwdag waar je de aanwezigheid van je overleden vader voelde. Of het moment dat je je diploma haalde heb je misschien gevoeld dat je overleden moeder er ook bij was en trots naar je keek. We denken vaak dat we ons dat inbeelden. Mijn ervaring is dat overledenen echt met ons meeleven en ons het allerbeste gunnen.

troostvoornabestaandenMisschien heb je de aanwezigheid van je dierbare ook wel sterk gevoeld tijdens de uitvaart. Ze willen ons zo graag vertellen dat het goed gaat met ze. Vooral de mensen die een lang moeilijk ziekbed hebben gehad, of een leven waarvan het lichaam op het laatst niet meer goed mee werkte en ze pijn hebben gevoeld. Na het overlijden voelen ze zich bevrijdt van de pijn en willen ons dat graag laten weten. Ik zie tijdens uitvaarten dat overledenen er bij zijn en dat ze luisteren naar wat er gezegd, gedaan en gevoeld wordt. De rouw die de nabestaanden tijdens een uitvaart verwerken helpt de overledene om los te laten en zich over te geven. 

Na een overlijden kun je pijn van het afscheid voelen b.v. door het besef dat jullie nu in twee verschillende werelden wonen. Er zijn emoties zoals verdriet en boosheid. Het kan zijn dat je niet meer weet hoe van je dierbare te houden omdat je denkt dat de ander er niet is om het te ontvangen. Dat hoeft niet zo te zijn. De ander is er op een onzichtbare manier nog wel. Juist door in je hart te voelen wat je voor je dierbare voelt, kan het antwoord van je dierbare ook gevoeld worden in je hart. Door je hart te blijven voelen en er naar te luisteren kun je via je gevoel en je intuïtie op een andere manier een verbinding met de overledene gaan voelen. Een verbinding vanuit vertrouwen.

In een consult kan ik de vragen die je hebt stellen aan je dierbare overledenen en de antwoorden geef ik terug aan jou. Je kunt mij zien als een brug tussen jou en de overledene. Ik kan je ook leren hoe je zelf vertrouwen kunt krijgen in je eigen gevoel en intuïtie om zelf ook dat contact met je dierbare te voelen.

Na een consult kun je opgelucht voelen. Het kan je helpen met gevoelens van in de steek gelaten zijn, of vragen over hoe de overledene jouw leven op dit moment ziet. Het kan zijn dat je de warmte in je hart weer durft te voelen voor je dierbare en deze een plekje kan geven

Het geeft ruimte om je dierbare nog meer los te gaan laten en daar vrede mee te hebben. Er kan weer ruimte komen om je opnieuw of op een andere manier verbonden te voelen en toch je eigen draad weer op te pakken.

 

Het overgaan van overledenen gaat niet altijd goed


Dat er voor overledenen een weg is naar het Licht is voor mij geen geloof maar een waarneming. Over het algemeen vinden overledenen hun weg wel naar de Hogere energieën van de kosmos. Sommigen kunnen dat de hemel noemen, anderen noemen het God, of Iets.

Overledenen kunnen op hun weg hier naar toe wel drempels vinden waar ze moeite mee hebben om overheen te komen. Nabestaanden kunnen hun dierbaren hier mee helpen door ze los te laten. Nabestaanden kunnen zelf in een healing voelen dat hun dierbare naar het Licht gaat. Ze voelen zich dan rustig worden en er ontstaat acceptatie.

De weg naar het Licht is moeilijker te vinden voor overledenen die plotseling overlijden door b.v. een ongeluk of door een hartstilstand en dit niet aan hebben zien komen. Zij kunnen zich afvragen waar ze zijn. Of overledenen die zich zorgen maken over de familie die ze achter laten kunnen weifelend hun weg beginnen. Overledenen kunnen ook met vragen zitten en antwoorden nodig hebben. Mensen kunnen overleden zijn met angsten of om welke reden dan ook zich verzet hebben tegen het loslaten van de fysieke wereld.  In een healing kan ik hun helpen om hun angsten los te laten, ze informatie geven die ze nodig hebben zodat ze de weg naar het Licht kunnen vinden.    

Ik werk met grote integriteit en vertrouwen. Ook al is het onderwerp serieus, humor kan op zijn tijd verfrissend zijn. Mijn ervaring is dat als de tranen er mogen zijn, de lach dan ook weer komt. 

Herken je jezelf hier in? Zou je meer informatie willen of een afspraak maken? Neem gerust contact op.

Kosten voor een consult 90,- per uur incl. 21% BTW

Referenties

Toen mijn moeder plotseling stierf heb ik veel met Lity gepraat over hoe mijn moeder overging van dit aardse leven naar iets anders. Wat Lity zei nadat ze contact met mijn moeder had heeft mij veel steun en troost gegeven. Het klonk aannemelijk, het zou goed zo kunnen zijn. Voor mij was het door de gesprekken met Lity makkelijker om mijn moeder los te laten van haar aardse leven en haar een fijne reis te wensen naar het licht.
Dank je wel lieve Lity. Lot

 

Vraag het je kind eens (gratis)

Jij kunt als ouder je kinderen leren om zelf hun verbeeldingskracht te gebruiken. Hoe stel je de goede vragen? En welke andere manieren van contact maken passen bij jouw kind?

Help zelf je kind om zijn verhaal aan jou te kunnen vertellen.

Cursussen

Wil je zelf aan de slag? Leren hoe je beter met je energie om kan gaan? Wil je begeleiding bij het opvoeden van je kind?

Nieuwsbrief

Wil je af en toe een tip ontvangen voor je persoonlijke ontwikkeling of over je omgang met dieren?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte!