Ontvang het gratis korte speelse visualisatiespelletje Stralen in je Zon! om zelf en/of samen met je kind te doen. Contact met je eigen Zon geeft je energie en maakt je blij!

Je gaat spelen met je eigen beelden die je ziet met je ogen dicht. Spannend hè?

Lisa is gewoon…anders is een leesboek met prachtige illustraties van Chrischa van de Voorde en Brechtje de Vries.

Lisa gaat niet graag naar school omdat ze wordt gepest. Daar wordt ze erg verdrietig van. En ze voelt zich alleen op school. Op een keer droomt Lisa dat ze  buiten loopt, en dat er zomaar vanzelf dieren naar haar toekomen. De dieren kunnen Lisa verstaan, en ze kunnen terugpraten. Het worden haar droomvrienden. Niet alleen in haar droom, maar ook overdag. Ze gaan Lisa ook helpen, bijvoorbeeld bij het vinden van een vriendinnetje op school. En ze helpen Lisa als ze op school gepest wordt. Lisa krijgt gaandeweg meer zelfvertrouwen en geloof in haarzelf.

In het leesboek wordt beschreven wat een droomwereld is en hoe het Lisa heeft geholpen. Haar droomwereld helpt haar niet door oplossingen aan te bieden, maar door vragen aan Lisa te stellen waardoor ze zelf haar antwoorden vindt.

Mijn Droomspeelboek! is een zelfhulpboek voor kinderen van 5-10 jaar. Ze ontdekken zelf hun eigen droomwereld en hoe hun droomvrienden kunnen helpen in dagelijkse situaties. Hoewel kinderen ook zelfstandig m.b.v. een QR-code de meditaties kunnen beluisteren, is de betrokkenheid van een volwassene nodig: voor het kind, om zijn ervaringen te kunnen delen en voor de volwassene, om meer inzicht te krijgen in het kind.

In 17 korte, eenvoudige meditaties gaan kinderen zelf aan de slag met hun verbeeldingskracht. Ze maken in hun verbeelding een eigen droomwereld waarin zij zich veilig en vrij voelen. Een droomwereld is altijd buiten in de frisse lucht. Je komt er planten, bomen, water en dieren of andere wezens tegen. Alles leeft, praat en luistert. Een droomwereld kun je voelen in je lichaam, het werkt ontspannend! Door middel van de meditaties en oefeningen kunnen kinderen hun verhalen vertellen en vragen stellen aan hun droomwereld, om zo hun eigen antwoorden te krijgen. Ook kunnen kinderen de verhaaltjes van Lisa hun eigen draai geven. Door het beantwoorden van vragen maken ze, op hun eigen manier, de verhaaltjes af.

Naast de meditaties krijgen de kinderen in het speelboek voldoende ruimte om over hun ervaringen en belevenissen te schrijven, te tekenen en te kleuren. Door vragen te stellen over de tekening weet je wat er omgaat in je kind en kun je het helpen.

Vraag het je kind eens (gratis)

Jij kunt als ouder je kinderen leren om zelf hun verbeeldingskracht te gebruiken. Hoe stel je de goede vragen? En welke andere manieren van contact maken passen bij jouw kind?

Help zelf je kind om zijn verhaal aan jou te kunnen vertellen.

Energiereading en -healing

Jij bent uniek!

Maar waar ben je dan uniek in? En hoe kun je gaan voelen wie jouw unieke zelf is? Waarom kom je die obstakels in je leven tegen? Je wil méér uit je leven halen!

Nieuwsbrief

Wil je af en toe een tip ontvangen voor je persoonlijke ontwikkeling of over je omgang met dieren?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte!