Leren omgaan met fysieke pijn

31 juli 2019

Ten eerste wil ik stellen dat het altijd raadzaam is om bij fysieke pijn een huisarts, of alternatieve geneeswijzer te raadplegen.

Daarnaast kun je er zelf ook iets aan doen. 

Fysieke pijn ziet er in mijn waarneming uit als een energie die vast is gaan zitten in het lichaam of, in een later stadium, is gaan verharden in het lichaam. Het beweegt niet meer. Zelf heb ik het meeste last van stramme spieren. Het voelt als een beetje spierpijn. Daar wil ik beter mee leren omgaan. Ik ben al bij een mesoloog die mij daar goed mee helpt. Daarnaast kan ik zelf ook iets doen heb ik gemerkt.

Er is mij ooit geleerd dat het goed is om naar je pijn toe te ademen, er door heen te ademen zodat de energie weer in beweging kan komen en door kan stromen en je de blokkade los kan laten. Als ik dat bij mezelf doe merk ik dat de pijn eerst erger wordt, omdat ik er met mijn aandacht naar toe ga, en daarna wel steeds meer af neemt. Maar hoe leuk is dat?

Ik ben me af gaan vragen of er niet een manier is die het meer uitnodigend maakt om met pijn om te leren gaan?

Dolfijnen vertellen mij dat elke healing, elke verandering, elke transformatie begint met het contact maken met je hart. Dat ben ik gaan doen. In eerste instantie gewoon zonder reden, zonder verwachting: Hallo hart hoe is het met je vandaag? Mijn hart vindt het nu heel leuk als ik haar aandacht geef en springt telkens even op. Dat voelt als een goed begin.

In gesprek met mijn lichaam

Dan vertel ik mijn hart dat mijn spieren wat stram voelen en vraag ik haar of ze daar contact mee wil maken. Ik voel de zachtheid en de warmte van mijn hart naar mijn spieren gaan en vraag aan mijn spieren hoe is dat voor jullie? Wil je het ontvangen? In eerste instantie wijken mijn spieren een beetje terug. Ze kennen het niet, ze begrijpen het niet. Ik moedig ze aan, zoals een moeder haar kind bij de hand neemt en aanmoedigt. Ik vertel ze dat ik het goed vindt dat ons hart naar hun toe stroomt, dat ze het kunnen vertrouwen. Dan zie ik hoe mijn spieren zich al zo lang geleden los hebben gemaakt van de rest van mijn lichaam en zich geïsoleerd voelen.

En dat zie ik altijd terug in pijn van mijn lichaam en ook bij de pijn van cliënten.

Het isolement van de blokkade creëert de fysieke pijn

Vanuit de warmte van mijn hart vertel ik mijn spieren dat ik bij ze ben en dat zij bij mijn, ons hele lichaam horen: ‘Jullie horen bij alles van mijn lichaam. Kom er eens bij. Je hoeft het niet alleen te doen, zullen we het samen doen?’ Ik vraag ook aan mijn lichaam om mijn spieren te omarmen en in zich op te nemen.

Dan komen ze langzaam in beweging. Door de ondersteuning van mijn hart, mijzelf en de rest van mijn lichaam voelen ze zich veilig genoeg om uit hun isolement te komen. Ze worden warmer en zachter en ik voel hoe de energie er door heen begint te stromen.

Mijn lichaam is blij dat mijn spieren er weer bij horen en ik voel hoe mijn  spieren pas goed kunnen functioneren als ze zich weer onderdeel voelen van de rest van mijn lichaam.

Dus in mijn ervaring en wat ik bij mijn cliënten zie is dat fysieke pijn ontstaat omdat het geisoleerd is geraakt van de rest van het lichaam. En dat verbinden met elkaar de oplossing is. Hoe mooi is dat?

Eerst komt een blokkade op energie nivo, daarna wordt het een fysieke blokkade. Dus voordat energie een fysieke blokkade wordt heeft het al lang bij je gezeten. Daarom hebben fysieke blokkades jouw geduld en tijd nodig om weer in beweging te komen.

Het verhaal van je pijn 

In iedere fysieke en/of emotionele blokkade zit een verhaal over wanneer het is ontstaan, hoe het zich voelt en wat het vindt van een gebeurtenis of persoon. Ik vind het altijd erg interessant om het deurtje in zo’n blokkade te openen en te luisteren naar het verhaal wat het heeft te vertellen. Vind jij het lastig om zelf naar je eigen verhaal te luisteren? Dan kunnen we het samen doen in een reading. Bel me gerust voor meer informatie of een afspraak 06-36001002

Meditatie

Wil je zelf contact maken met je fysieke pijn? Luister dan naar deze meditatie 

Vraag het je kind eens (gratis)

Jij kunt als ouder je kinderen leren om zelf hun verbeeldingskracht te gebruiken. Hoe stel je de goede vragen? En welke andere manieren van contact maken passen bij jouw kind?

Help zelf je kind om zijn verhaal aan jou te kunnen vertellen.

Energiereading en -healing

Jij bent uniek!

Maar waar ben je dan uniek in? En hoe kun je gaan voelen wie jouw unieke zelf is? Waarom kom je die obstakels in je leven tegen? Je wil méér uit je leven halen!

Cursussen

Wil je zelf aan de slag? Leren hoe je beter met je energie om kan gaan? Wil je begeleiding bij het opvoeden van je kind?

Nieuwsbrief

Wil je af en toe een tip ontvangen voor je persoonlijke ontwikkeling of over je omgang met dieren?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte!