Kinderen weten het beter

Kinderen weten het beter

01 september 2022

We zitten in een evolutie! En wat voor een! Ik hoor je al zeggen:’ Nou, nou schrijf je dáár een nieuwsbrief over? Dat is geen nieuws!’ Nee, nieuws is dat zeker niet. Kinderen zitten ook in deze evolutie. Sterker nog. Kinderen nemen het voortouw in de nieuwe ontwikkelingen. “Hoe kom je daar nou bij?’ hoor ik je al zeggen.

Nee, ze doen nog geen nieuwe uitvindingen, bedenken nog geen alternatief voor onze energiebronnen. Hun Zijn en hun Hart is zich voor aan het bereiden op de toekomst. Hun lichaam is misschien 1, 5 of 10 jaar oud. Hun ziel is misschien wel 1000 jaar of ouder.

Het is niet gemakkelijk om gevoelig te zijn


Veel kinderen worden al gevoeliger geboren dan pakweg 30 jaar geleden. Deze gevoeligheid kan zich uiten in allergieën, eczeem, sneller overprikkeld, obstinaat, druk, dyslexie, autisme, schreeuwaanvallen of stil en teruggetrokken. Ik merk zelf dat de kinderen nu situaties niet meer pikken waar ik en mijn leeftijdsgenootjes van vroeger ons veel meer aanpasten.

Ze schreeuwen omdat de spanning eruit móet, ze praten veel omdat ze gehoord willen worden. We kunnen niet meer om ze heen. Ze hebben ons iets te vertellen. Wat ze ons het liefste willen vertellen is: ‘Ik wil me met jou verbinden!’ En wat luisteren we slecht. We zien het zo vaak niet. We begrijpen het zo vaak niet.

Empathische kinderen

De gevoelige kinderen van deze tijd zijn erg empathisch en willen graag helpen. Ook omdat ze de spanningen bij iemand voelen en die graag wegtoveren.

In het boek 𝑳𝒊𝒔𝒂 𝒊𝒔 𝒈𝒆𝒘𝒐𝒐𝒏... 𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒔 hoort Lisa een gesprek van haar moeder met haar oma. Haar moeder huilt. Lisa wil weten wat er aan de hand is want zo kan ze niet slapen. Het blijkt dat haar moeder wordt ontslagen. Lees hieronder hoe Lisa haar moeder helpt. Wel fijn hoor, dat oma er ook bij is.

 “Maar mama, als Noah Jet kan helpen, en de beukenboom helpt oma, en de droomdieren helpen mij, dan zal er voor jou toch óók ergens hulp zijn?”
Oma knipoogt naar haar dochter.“Je hebt een wijze dochter lieverd. Luister maar eens naar haar.”
Lisa lacht blij naar haar oma. Oma is niet alleen maar een oma. Ze is ook een heel dikke vriendin van Lisa.
Lisa gaat stoer voor haar moeder staan.“Mama doe je ogen eens dicht.”
Met een zucht leunt haar moeder achterover en sluit haar ogen.
“En nu Lisa? Ik zie niks” zegt haar moeder een beetje sip.
”Okee, mama, stel je voor dat je nu buiten bent, op een prachtig plekje. Wat zou je dan om je heen zien?” Het blijft even heel stil.
Dan zegt mama:

En het werkt! De droomwereld van haar moeder geeft haar nieuwe energie en goede ideeën. Laten we meer naar onze kinderen luisteren.

Zij leiden de weg naar de nieuwe wereld.

Ben je nieuwsgierig naar het leesboek 𝑳𝒊𝒔𝒂 𝒊𝒔 𝒈𝒆𝒘𝒐𝒐𝒏... 𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒔? Klik hier voor meer informatie.

Wil je net als Lisa, ook leren kijken met je ogen dicht? Je eigen droomwereld ontdekken en je droomvrienden ontmoeten? In 𝑴𝒊𝒋𝒏 𝑫𝒓𝒐𝒐𝒎𝒔𝒑𝒆𝒆𝒍𝒃𝒐𝒆𝒌! kun je 17 kindermeditaties vinden en je naar hartelust uitleven in het ontdekken en spelen in je droomwereld met je droomvrienden. Klik hier voor meer informatie

Vraag het je kind eens (gratis)

Jij kunt als ouder je kinderen leren om zelf hun verbeeldingskracht te gebruiken. Hoe stel je de goede vragen? En welke andere manieren van contact maken passen bij jouw kind?

Help zelf je kind om zijn verhaal aan jou te kunnen vertellen.

Energiereading en -healing

Jij bent uniek!

Maar waar ben je dan uniek in? En hoe kun je gaan voelen wie jouw unieke zelf is? Waarom kom je die obstakels in je leven tegen? Je wil méér uit je leven halen!

Cursussen

Wil je zelf aan de slag? Leren hoe je beter met je energie om kan gaan? Wil je begeleiding bij het opvoeden van je kind?

Nieuwsbrief

Wil je af en toe een tip ontvangen voor je persoonlijke ontwikkeling of over je omgang met dieren?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte!