Kinderen willen hun eigen antwoorden vinden  

Het project Spelen met je dromen is voor kinderen van 6 - 9 jaar. Kinderen gaan met hun ogen dicht hun eigen droomwereld bouwen. In die droomwereld zijn dieren, bomen, water, een pad, kabouters, superhelden en heldinnen etc. het kind leert dat het met deze beelden kan spelen, iets aan kan vragen of iets met ze kan delen. De beelden komen uit het kind zelf en de antwoorden die de beelden geven komen dus ook uit het kind zelf. Ze helpen het kind om antwoorden te vinden op vragen die het heeft. In de droomwereld gaan we korte meditaties doen waarin het kind prikkels van buitenaf kan loslaten, oordelen van anderen los kan laten en zich van andere stoorzenders kan ondoen zodat het een open en vrije blik krijgt op zichzelf en de wereld om zich heen.

Bij SRC TV Magazine Culemborg vertelt Lity hier meer over. Ze is op zoek naar groepjes kinderen om het project nog beter af te stemmen op het kind zodat het project Spelen met je dromen! nog meer uit het kind kan halen. Neem gerust contact op met Lity als je hier interesse in hebt   

                                      

 

Kan het kind zich moeilijk concentreren? 

Is het kind onzeker?

Heeft het hoofdpijn of buikpijn?

Zou het beter voor zichzelf op willen komen?         

 

hp foto kinderen in de klas met tekening

Ook kinderen vanaf 6 jaar kunnen blijven fantaseren!

Het gebruiken van de fantasie helpt het kind om zich b.v. een veilige omgeving voor te stellen of b.v. hun hoofd helder te krijgen. In de fantasie kan het kind vragen stellen aan de eigen fantasiewereld en  antwoorden vinden. Op deze manier kan het gebruiken van de fantasie het kind leren om zich beter te concentreren, zich veilig te voelen en zelfvertrouwen te krijgen.                                                              libelle

In de cursus Spelen met je dromen! leert het kind deze eigen fantasiewereld te creëren. 

Door middel van visualisatie, oefeningen en knutselen leert het kind spanningen los te laten. Zo kan het zijn eigen oplossingen vinden en zelfvertrouwen krijgen. 
Dit wordt ook beschreven in het boek Lisa droomt van Lity van Hoboken. Het boek gaat over een meisje dat droomt over dieren. Ze helpen Lisa bij het oplossen van haar problemen. Wil je weten hoe dat gaat?  Lity zal in de cursus voorlezen uit het boek. Het boek is nog niet uitgegeven.

         

Referenties

Nadat we een stukje in het boek Lisa droomt gelezen hadden en een visualisatie oefening hebben gedaan vertelt een leerling van groep 4: "Ik heb vaak  buikpijn op school en vandaag ook weer. Nu is mijn buikpijn weg."

 

Dirk heeft met zijn moeder de introductieles van anderhalf uur Hocus Pocus gevolgd. Na drie maanden krijg ik een berichtje van zijn moeder dat er een groot verlies is in de familie dat ook Dirk daar erg verdrietig over is. Dit is het vervolg van de chat. lian referentie

Energiereading en -healing

Jij bent uniek!

Maar waar ben je dan uniek in? En hoe kun je gaan voelen wie jouw unieke zelf is? Waarom kom je die obstakels in je leven tegen? Je wil méér uit je leven halen!

 

Cursussen

Wil je zelf aan de slag? Leren hoe je beter met je energie om kan gaan? Wil je leren hoe je je eigen dier of andere dieren kan helpen?

Nieuwsbrief

Wil je af en toe een tip ontvangen voor je persoonlijke ontwikkeling of over je omgang met dieren?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte!