vlinder

Spelen met je fantasie!

Ouder - Kind Verbinding voor ouder en kind van 5-10 jaar: Hier vinden kinderen hun eigen antwoorden.

 • Kan jouw kind zich moeilijk concentreren?
 • Is je kind onzeker?
 • Heeft het hoofdpijn of buikpijn?
 • Zou het beter voor zichzelf op willen komen?
 • Merk je dat je kind ergens mee zit en het niet kan uitleggen?

Kinderen tot 9 à 10 jaar kunnen spanningen uit de omgeving oppikken en niet weten dat ze dat doen. Ze kunnen er geen woorden aan geven. Ze krijgen buikpijn, hoofdpijn, worden plotseling boos of nukkig. Ze kunnen met spanningen rondlopen vanwege vriendjes, school of thuissituatie. Ze begrijpen vaak hun eigen gevoelens niet en kunnen het nog niet uitleggen. Ik lees het verhaal van het kind tussen de regels door . Ik begrijp wat het kind eigenlijk wil zeggen of eigenlijk bedoelt. Door vragen te stellen aan het kind leert het kind (en de ouders) zichzelf beter te begrijpen en krijgt het manieren aangereikt hoe je met spanningen om kan leren gaan.

Kinderen vanaf 6 jaar gaan op school meer hun alaytisch vermogen gebruiken als ze gaan leren lezen, rekenen en schrijven. De gevoelige intuitieve kant komt dan in de verdrukking. ik denk dat het heel waardevol is als kinderen ook mogen blijven fantaseren! Het gebruiken van de fantasie is waardevol omdat het kan helpen om zich b.v. een veilige omgeving voor te stellen of hun hoofd helder  krijgen. Het kind kan, via heel korte eenvoudige visualisaties, vragen stellen aan de eigen fantasiewereld, oftewel droomwereld, en daar antwoorden vinden. Op deze manier leert het kind om zich beter te concentreren, zich veilig te voelen en zelfvertrouwen te krijgen. Zo is het gebruiken van de fantasie ook een intelligentie.

Na de visualisatie is er ruimte om een tekening te maken. Zo worden de beelden van de visualisatie tastbaarder en kan er een gesprekje ontstaan.

In het project Spelen met je fantasie! leert het kind omgaan met de alledaagse spanningen.

In korte visualisatiespelletjes gaat het kind een eigen droomwereld creëren waarin het kan spelen, vragen kan stellen en antwoorden kan krijgen. De tekening die daarna wordt gemaakt brengt de droomwereld naar de werkelijkheid. 

Zo leert het kind spanningen los te laten, kan het zijn eigen oplossingen vinden en zelfvertrouwen krijgen. 

Dit wordt ook beschreven in het boek Lisa droomt van Lity van Hoboken. Het boek gaat over een meisje dat droomt over dieren. De dieren kunnen praten en....luisteren. Ze helpen Lisa bij het oplossen van haar problemen. Haar droomvriendjes zijn er niet alleen 's nachts, maar ook overdag. Wil je weten hoe dat gaat? Lity zal voorlezen uit het boek. 

Je wil als ouder je kind helpen. Hoe doe je dat? Hoe weet je welke hulp het nodig heeft? Je wil ontdekken wat je kind van jou nodig heeft. 

In het project Spelen met je fantasie! leer je dat jij niet het antwoord voor je kind hoeft te weten. Je leert het vangnet van je kind te zijn. Je kind leert zijn of haar eigen antwoorden te vinden.

Ik heb gemerkt tijdens het project Spelen met je fantasie! dat ouders hun kinderen op een andere manier meemaken omdat ze op dat moment zelf ook meedoen met de oefeningen. Wanneer ze even naast hun ouderrol gaan staan, kunnen ze hun kind met andere ogen zien. Dat kan een echte eye opener zijn. Mijn ervaring is dat deze manier van coaching jou als ouder o.a. leert om je kind beter te begrijpen en te bereiken.

Je kind krijgt de ruimte om zijn ervaringen van de visualisatie en de tekening te delen.

In de cursus is een sfeer van ‘niets hoeft en niets moet’. Kinderen moeten al heel veel op school en thuis moeten ze ook dingen zoals bv huiswerk maken, opruimen. De druk op kinderen is groot en dat veroorzaakt al spanning. Als een kind aangeeft  dat het iets niet wil dan zie ik dat als een signaal. Dan ben ik nieuwsgierig naar wat het kind eigenlijk wil zeggen, en kan ik daar naar vragen.

De rol van de ouder

vader zoon in hangmat

Hoewel het kind centraal blijft staan ben jij als ouder zelf ook deelnemer/deelneemster. Je doet de oefeningen mee voor jezelf. Zo kun je er thuis gemakkelijker op terug komen. Indien wenselijk kan er een telefonisch nagesprek zijn waar we meer in kunnen gaan op de ervaringen van de ouder. 

Zo kun je de tips van de cursus thuis toepassen:

Om je kind de kans te geven de oefeningen toe te passen in het dagelijks leven, krijg je tips mee waar je gedurende de week, thuis op terug kan komen. Door ouders wordt dit ervaren als een waardevolle ondersteuning in het opvoeden.

 • Er wordt een foto gemaakt van de kaartjes die het kind en ouder trekken aan het begin van de les en aan het einde van de les. Je zou thuis die kaartjes uit kunnen printen. Het kind en de ouder kunnen ze in het tekenschrift plakken.
 • Als er zich een situatie voordoet die week die verdrietig of boos maakt, of waar onmacht of onzekerheid wordt ervaren kan de ouder het kind helpen om aan het kaartje te denken.
 • Je kunt ook regelmatig je kind herinneren aan zijn of haar droomwereld.
 • Iedere week krijgt de ouder een paar vragen mee die het die week aan het kind kan stellen. De vragen of tips zijn een herinnering aan hun visualisatiespelletje. Zo kunnen ze de ervaring van de les toepassen in het dagelijks leven.

Ouders kunnen om beurten meedoen. De laatste keer kunnen beiden ouders, indien gewenst en mogelijk, mee komen.

Kosten van de cursus

De waarde van de cursus is € 480,00

Pilotprijs nu : € 190,00

Wat krijg je?

 • 7 lessen van 1 uur samen met je kind
 • Foto’s van de kaartjes die getrokken zijn
 • Nabespreking van 30 minuten met een of twee ouders. In de nabespreking kunnen inzichten en vragen over je kind worden gesteld. Ook kunnen inzichten en vragen over het ouderschap worden gedeeld.

Waar?

De cursus wordt gegeven bij mij thuis Julianastraat 7 Leerdam.

Referenties

Chantal 

Onze dochter van 10, bijna 11, is erg zorgzaam en behulpzaam. Daarbij vergeet ze zichzelf helemaal. Ze voelt heel sterk een sfeer en als het met een klasgenootje niet goed gaat schikt ze zich helemaal om het hen naar de zin te maken, wat resulteert in een gedrag dat helemaal niet meer past bij haar. Ze wordt opstandig naar de mensen in haar veilige omgeving (thuis) en neemt een nonchalante houding aan. Daar wordt ze zelf heel verdrietig van en het voelt als gevangen zijn. Want ze kan het niet goed relativeren en voelt alleen maar dat ze moet helpen. Lity heeft haar geholpen met ervaren wie ze zelf is en dat ze zelf belangrijk is. En dat ze goed voor zichzelf mag zorgen. Oefeningen van Spelen met je dromen! kunnen helpen, maar doordat onze dochter al wat ouder is en meer bewust van haar omgeving, vindt ze de oefeningen nog een beetje 'gek'. Langzaam introduceren we de oefeningen, door het samen te doen. Ze weet en voelt wel dat de oefeningen haar dichter bij zichzelf brengen. Na een paar dagen kwam ze thuis uit school en zag ze er 'sterker' uit. Ze had niet zoveel last van 'dat meisje'. Knap van haar, ze geeft dus nu ontdekt dat ze zichzelf kan beschermen.
Lity heeft een heel fijne zachte, vriendelijke, toegankelijke stem en weet jong en oud, mens en dier meteen op hun gemak te stellen. Echt heel fijn om met Lity te praten, omdat ze je echt begrijpt en bij haar leert om jezelf te zijn. Ik hoorde mijn dochter, luierend in de zon zingen: ooohh het is zo fijnnnn, om lekker jezelf te kunnen zijn....

Esther Steen Leerdam 

Ik heb een reading voor mijn dochter Zoe gedaan toen ze 4 jaar was, omdat we haar onrustig vonden en ze veel nachtmerries had. De reading vertelde me dat zoe een vrije ziel heeft die graag zelf beslissingen wil nemen. Dat het voor haar erg belangrijk is dat ze zelf het gevoel heeft mee te kunnen beslissen en dat we haar iets meer vrijheid daar in moeten geven ,In het verleden had ze veel meegemaakt ook met mensen die te veel hadden beslist en bepaald voor haar. Lity zag haar als een bloemenmeisje; vrij en open.

Na de reading en healing begrepen we haar beter en hebben haar meer zelf mee laten beslissen. Zoe werd rustiger we hebben daardoor met elkaar meer balans gekregen. En als het even niet goed gaat denk ik terug aan de reading en wat ook al weer belangrijk is voor haar en dat werkt. Zodra ze ziet dat ze zelf mee beslist over wat ze wil (natuurlijk in de mate wat goed voor haar is) is ze blij en ontspannen en staat ze open voor ons.

Ik zou een reading zeker aanraden om te doen om zo je kind nog beter te begrijpen en te kunnen geven wat het nodig heeft. 

B. H.

Samen met onze kinderen hebben wij de ouder-kind cursus gedaan bij Lity. Ondanks dat onze kinderen in een eerste contact soms wat voorzichtig zijn, wist Lity direct een ontspannen en warme sfeer te creeeren, zodat de kinderen zich ook echt ontspannen voelden.

Lity heeft ons en onze kinderen in contact gebracht met de thema’s die voorbij komen in de ontwikkeling van het kind. Door middel van het voorlezen uit haar prachtige boek over Lisa en haar droomvrienden, inzichtkaarten, meditatie, tekenen en bewegen raakt Lity de gevoelige snaar bij kind en ouder en ontstaat er inzicht en healing op deze thema’s.

Onze kinderen werden meegenomen in het dagelijks leven van Lisa die steun vond bij haar droomvriendjes in situaties die zij als lastig ervaarde. De kinderen kregen door middel van tekeningen ook contact met hun eigen droomvriendjes en ervaarden dat zij deze vriendjes te allen tijde om hulp en voor advies kunnen vragen.

We hebben de training als waardevol en zeer ondersteunend ervaren.

Vraag het je kind eens (gratis)

Jij kunt als ouder je kinderen leren om zelf hun verbeeldingskracht te gebruiken. Hoe stel je de goede vragen? En welke andere manieren van contact maken passen bij jouw kind?

Help zelf je kind om zijn verhaal aan jou te kunnen vertellen.

Energiereading en -healing

Jij bent uniek!

Maar waar ben je dan uniek in? En hoe kun je gaan voelen wie jouw unieke zelf is? Waarom kom je die obstakels in je leven tegen? Je wil méér uit je leven halen!

Cursussen

Wil je zelf aan de slag? Leren hoe je beter met je energie om kan gaan? Wil je begeleiding bij het opvoeden van je kind?

Nieuwsbrief

Wil je af en toe een tip ontvangen voor je persoonlijke ontwikkeling of over je omgang met dieren?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte!